XPS piepschuim

Piepschuim 2.0

Het gebruikte materiaal voor de koven is wit polystyreen, ook wel styrodur of XPS.(Niet te verwarren met traditioneel piepschuim, ook wel styropor of EPS)

In tegenstelling tot de standaard EPS piepschuim, bestaat dit type piepschuim niet uit opgeblazen piepschuim balletjes, maar uit een geperst en stuk denser schuimsoort. Dit heeft als grote voordeel dat het bijna net zo licht is als standaard piepschuim maar wel een gladde oppervlakte heeft en een stuk steviger is.

Onderstaande video laat door middel van een vloeistof injectie test zien hoe dens en compact het speciale type schuim is ten opzichte van standaard piepschuim:
Video XPS vs EPS:

Het voordeel van dit materiaal ten opzichte van hout of gips, is dat het superlicht is en tevens ook vochtbestendig. Dit maakt niet alleen de montage significant sneller en makkelijker, maar bespaart u ook hoge kosten van bijvoorbeeld aannemers en/of stukadoors. Tot slot is het eindresultaat na het schilderen niet te onderscheiden van bijvoorbeeld een koof van hout of gips. Verder heeft u met dit materiaal weinig tot geen bouwafval en is het materiaal ook nog eens een stuk milieuvriendelijke (100% recyclebaar).

Twijfelt u? U kunt makkelijk een proef koof aanvragen.

De koven zijn erg bewerkbaar en mooi af te werken

Naden en oneffenheden

De verbindingen tussen 2 koven zal een naad ontstaan. Tevens kan het voorkomen dat er kleine oneffenheden zijn. Het mooie aan dit materiaal is dat u dit 100% kunt wegwerken met Adefix 3in1 montagekit.U brengt Adefix aan op het gewenste stuk, maakt dit glad met uw vinger of een spatel, schuurt het lichtjes op, en het is klaar om verder af te werken.

Afwerken

Het XPS piepschuim kunt u zowel schilderen als stuccen. Voor schilderen dient u wel rekening te houden dat enkel verf op waterbasis is toegestaan. Bij het verven
is het raadzaam om eerst een laag primer / grondverf (op waterbasis aan te brengen. , en hierna af te werken met een laag verf op waterbasis. Wilt u de koven stuccen? Dit is absoluut mogelijk.

Wilt u meer informatie over de montage en afwerking?

Montage handleiding

Koof met LED licht

Afhankelijk van de serie, kunt u de koven combineren met LED spotjes en/of LED strips. Bekijk hier de verschillende categorien.

Waar spotjes fungeren als functioneel licht of om een object te accentueren, geven LED strips een indirect en zachter licht voor meer sfeer. Bekijk hier de verschillende toepassingen.

Een belangrijke aandachtspunt is dat u bij spotjes enkel voor LED spotjes gaat, en dus niet voor halogeen. Halogeen wordt namelijk erg warm en dit zal de koof beschadigen.

Tevens is het aan te raden om de armaturen en lichtbronnen apart van elkaar te houden zodat u ze makkelijker kunt vervangen als 1 van de spotjes is opgebrand. Klik hier voor meer info over koofverlichting.

Koof-ID-serie

Overige eigenschappen

Temperatuur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Vochtbestendigheid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Milieu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.